domingo, 27 de abril de 2008

JClic



Aquests dies a la classe de Noves Tecnologies hem estat treballant el JClic, per aprendre el seu funcionament i saber com crear activitats didàctiques per als alumnes.
Primer de tot hem de triar el tema que tractarem en la nostra activitat, en aquest cas han estat les fruites.
Per començar a fer-ho hem de buscar i triar les imatges que desitgem per tal de fer les activitats, en el nostre cas hem modificat les mides amb el Gimp, perquè així quedessin millor.
Tot seguit, hem començat a crear les nostres activitats amb el Jclic Author, és un programa fàcil d’utilitzar i quan saps com funciona pots crear les activitats amb gran facilitat. Hem hagut d’afegir les imatges que hem guardat en la mateix carpeta, a la pestanya de “Mediateca” i després hem d’anar a “Activitats” i triem l’activitat que volem realitzar. Un cop acabem les activitats hem d’anar guardant-les a la mateixa carpeta. Una vegada fetes totes les activitats, hem de crear una pàgina web per així poder obrir les activitats que hem fet (eina – crear- pàgina web HTML).
Perquè això ho puguem penjar a Internet cal crear un espai web, ho podem fer a
http://pages.google.com. Una vegada fet l’espai web pengem la nostra activitat a internet. La meva activitat que vam fer a classe la trobareu a: http://bnana24.googlepages.com/clic.htm

viernes, 25 de abril de 2008

Programa de presentació: Power Point

Aquest últim dia hem estat treballant amb programes de presentació, centrant-nos en el Power Point.
Moltes de nosaltres coneixem el seu funcionament, però a classe ens hem centrat en analitzar-lo per parts. Una presentació està formada per un número de diapositives i dins de cada diapositiva trobem diversos objectes com poden ser imatges, textos, etc.
Una altre part que hem analitzat han estat les transicions, són aquelles que afecten per passar d’una diapositiva a una altre; les animacions, són aplicades a nivell d’objecte de manera sonora o gràfica, per exemple una entrada de persiana; i finalment, les accions, ens permeten canviar de diapositiva, anar a una pàgina web, etc, funciona com a hipervincle.

Crec que tenir coneixement d’aquests programes és força interessant, ja que pots fer moltes activitats per als nens, no només presentacions per fer alguna exposició, com pensava fins ara. M’ha agradat molt la proposta que ens ha fet el Jordi de poder fer un conte amb el power point.

viernes, 18 de abril de 2008

Notícia: Els joves i les noves tecnologies

Avui mirant la pàgina del Xtec, m’ha cridat l’atenció aquesta notícia i m’ha semblat interessant publicar-la al meu blog perquè així la pugueu veure totes, ja que està relacionada amb l’assignatura de Noves Tecnologies.

La notícia ens informa que el proper dia 22 d’abril a la jornada TIC i Joves 2008, es realitzarà una conferència on es pretén apropar-se a la visió que tenen els joves de les noves tecnologies, l’ús que fan d’elles i com influeixen en les seves vides. En aquest esdeveniment participaran tres escoles de Catalunya, les quals s’han preparat els temes prèviament.
La jornada TIC i Joves 2008 és un esdeveniment, organitzat per la Generalitat de Catalunya, on el tema principal és: “els usos que fan els joves de les TIC”. L’esdeveniment es gravarà i podrem veure els vídeos en aquesta mateixa pàgina.


Espero que per vosaltres també sigui una notícia d’interès, ja que és un tema que l’hem de tenir present en la nostra societat.

http://www.ticjoves.cat/

martes, 8 de abril de 2008

Segona pràctica: Vídeo animació


Aquests dies hem realitzat les classes d’informàtica a l’aula d’audiovisuals. En Jordi ens ha ensenyat a editar un vídeo.
Per poder realitzar l’activitat havíem de gravar un vídeo, en diferents escenes per després triar les que més ens agradessin per muntar el vídeo final. Nosaltres hem decidit fer el vídeo amb ninots de plastilina, fets per nosaltres, i inventant una aventura que els passa als quatre amics.
Hem treballat amb el programa Studio i aquests són els passos que hem seguit per poder realitzar aquesta activitat:


1. Capturar allò que hem gravat, és a dir, copiar a l’ordinador les imatges gravades amb la càmera.
2. Dividir les escenes, triar aquelles que ens agraden més i finalment ordenar-les, de manera que el vídeo quedi muntat.
3. Posar les transicions, per crear efectes.
4. Posar la música. Hem de tenir en compte, que si tenim veu hem d’anar baixant i pujant el volum de la música.
5. Generar-lo en WMV.

Quan ja tenim el vídeo finalitzat ho hem hagut de penjar a www.youtube.com. Per així poder crear una entrada al blog perquè ho poguessin veure i visitar aquelles persones que ho desitgessin.
A l’hora de penjar-ho a youtube.com, ens hem de registrar amb un conte de gmail. Una vegada que ja ho tenim, hem de penjar el vídeo, llavors quan ha finalitzat, ens dona un codi.
Com on el volem penjar és al blog, obrim l’apartat de crear un nou comentari i cliquem on diu “modificar HTML” i copiem el codi que ens han donat a youtube.


La feina ja la tenim finalitzada, ja podem veure el vídeo des del nostre blog!!